WELKOM OP ONZE NIEUWS-PAGINA !

Hier verzamelen wij een aantal weetjes en nieuwtjes over Peperbus vzw, haar activiteiten en projecten.

Ook zetten we regelmatig mensen of groepen in de kijker die rechtstreeks of langs een omweggetje iets met Peperbus te maken hebben.
De pagina wordt regelmatig vernieuwd.

Kom dus af en toe eens kijken.


7 februari 2018 - Eerste roman van Kris Flameng


GIN TONIC EN DROGE WORST Wordt binnenkort uitgegeven


Auteur Kris Flameng heeft zich in alle stilte bezig gehouden met het schrijven van een roman. De plotse goesting om eindelijk eens een ‘verhaal’ te schrijven is gegroeid uit een voorval tijdens het project ‘Letters’ dat Kris in 2016 vorm gaf in het Hofke van Chantraine. Op de allerlaatste dag van de tentoonstelling werd er in de tuin van het Hofke een kunstwerk gestolen. Dit was een prachtig keramieken beeld van Hildegarde Mattheusen dat ze maakte naar een gedicht van Kris: 'de koudste hoek van je gelaat'. De nasleep van dit voorval eiste hem een tijdlang helemaal op. Zowel politie, verzekering als pers verplichtten hem om het verhaal tot in den treure te herhalen,… tot het hem meesleurde naar een nieuwe dimensie.
Een vlaag van fantastische fantasie bevrijdde de auteur van het originele voorval en… stilaan groeide een volledig nieuw verhaal waarvan hij hoopt dat het ook uw aandacht zal krijgen.
Ondertussen is er al een zekerheid dat het boek zal uitgegeven worden.
Dit wordt zeker nog vervolgd!
1 februari 2018 - TINE VAN POPPEL

Op www.onlinekunstenaars.nl
Permanente online tentoonstelling


Vanaf nu is het mogelijk om een deel van de wandtapijten van TINE VAN POPPEL te bewonderen op de site www.onlinekunstenaars.nl.
De website onlinekunstenaars.nl stelt zich tot doel kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar in contact te brengen. Dat doet zij door kunstenaars de mogelijkheid te bieden om een eigen 'online tentoonstelling' op te zetten en om kunstliefhebbers op een toegankelijke manier hierin rond te leiden op zoek naar hun voorkeur. Op deze manier heeft een kunstenaar heel de wereld als doelgroep en niet alleen de bezoeker van zijn tentoonstelling of atelier.
Kunstliefhebbers krijgen een goed gedocumenteerd overzicht van hedendaagse kunstwerken. Zij kunnen door allerlei keuzemogelijkheden makkelijk het kunstwerk vinden dat zij bewonderen. Er is zelfs een mogelijkheid tot kopen. Bij elk kunstwerk werd een aanwijzing van formaat en prijsklasse vermeld. Via de site kunnen kunstliefhebbers ook heel gemakkelijk in contact komen met de kunstenaars.
Alles werkt heel eenvoudig. Je gaat naar de site, vervolgens naar kunstenaars en je vult de naam in van de kunstenaar die je zoekt. Klik daarna op de foto. Veel plezier!
‘Onlinekunstenaars’ is ook een heel vlotte en bruikbare app voor op je smartphone.
1 februari 2018 - KRIS FLAMENG

Op onlinekunstenaars.nl
Permanente online tentoonstelling


Naast het werk van Tine laat ook KRIS FLAMENG zijn gedichten bij eigen foto’s zien op de site www.onlinekunstenaars.nl. Zoals bij elk kunstwerk dat op deze site staat kan je lezen welke de inspiratie van de artiest was om dit werk te maken. Zo ontdekken wij bij Kris heel wat bijzonderheden over redenen en omstandigheden waarin hij de gedichten en de daarbij horende foto’s maakte. Kris vertelt op de site ook waarom hij sommige van zijn gedichten aanbiedt op een foto.
'Soms is schrijven niet genoeg. Dan is het goed om je te wapenen met een nieuwe vriend: een fototoestel. Geen gesofistikeerd of waardevol apparaat met een arsenaal aan lenzen en scherpstellingen. Dit zou eerder een nieuwe kwelling zijn wanneer je technische kwaliteiten niet helemaal tot aan de hoogste boom reiken.
Voor mij volstaat een compactcamera van zes op negen of een nu al voorbijgestreefde smartphone.
Je kijkt helemaal anders! Soms grootser en wijder, dan weer meer in detail.
Het fijne aan moderne fotografie is dat je al je gecapteerde impressies op je computer kunt bewerken tot: BEELDEN DIE BIJ WOORDEN HOREN.
Iedereen van harte welkom op de site!
1 februari 2018 - LAAT LICHT

De eerste gedichtenbundel van Kris Flameng
Volledig uitverkocht!


Is dit nu goed of slecht nieuws? De gedichtenbundel LAAT LICHT van Kris Flameng is helemaal uitverkocht.
De uitgeverij Poëma ziet het niet zitten om een volgende druk aan te bieden omdat de eerste oplage al vrij groot was. De uitgever gelooft er niet in dat dit boek nog meer kan bereiken dan wat het al deed, maar… Er werd wel onmiddellijk de vraag gesteld of een derde bundel mogelijk was.
De auteur is hier nog vrij voorzichtig in. Hij was de voorbije maanden vrij intens bezig met het schrijven van een roman, zodat de gedichtenproductie daar wel onder geleden heeft. Maar nu de roman ondertussen klaar is en er aan een uitgever gedacht wordt, kan de focus wel terug op poëzie ingesteld worden. Afwachten dus.
1 februari 2018 - KEMPART 2017

Weer een schitterende editie
Op naar 2019?


KempArt zette in 2017 weer een schitterende editie neer. Vzw De Scherf en Peperbus mogen oprecht fier zijn op de superieure kwaliteit van de kunst die aan de toeschouwers werd getoond. Ook de opkomst was ook deze keer weer zeer goed.
Op naar de volgende in 2019?
1 februari 2018 - ANNICK D'HONDT

Calligrafie van de bovenste plank
KempArt lokatie 1


Meer dan 30 jaar geleden kreeg Annick de 'kalligrafiemicrobe' te pakken.
Sedertdien tracht ze, na het volgen van cursussen bij kalligrafen uit binnen- en buitenland, de enorm boeiende en creatieve kalligrafiewereld meer en dieper te ontdekken.
De opgedane kennis geef ze sedert een 8-tal jaren met veel plezier door aan gepassioneerde cursisten.
Ook het werk van ANNICK D'HONDT was te zien zijn op KempArt.
1 februari 2018 - TINE VAN POPPEL

Nieuw Website!
www.tinevanpoppel.be


Op deze site (www.peperbusvzw.be) kan je bij de rubriek ‘beeldend werk’ een beperkte info en foto's van werken vinden van enkele kunstenaars.
Het is onze bedoeling om voor ieder van hen ook een eigen website te voorzien. Tine Van Poppel was onlangs aan de beurt met de presentatie van haar mooie, eenvoudige en eigenwijze webiste.
Vanuit ‘Home’, waar een gedicht over textielkunst je aandacht trekt, kan je naar ‘Bio’. Dit staat voor een beknopte biografie die je duidelijk alle info over de kunstenares verschaft, zonder dat je meerdere bladzijden moet lezen. Bij de knop ‘Galerij’ krijg je een overzicht van enkele werken. Deze foto's kan je ook nog in detail bekijken. ‘Expo’ geeft je een overzicht van de voorbije en geplande tentoonstellingen. Bij ‘Contact’ worden naast een foto van de kunstenares alle nodige gegevens doorgegeven die nodig zijn om Tine te bereiken.
Deze website die uitmunt door eenvoud en soberheid sluit volledig aan bij de persoon en het werk van Tine Van Poppel.
Bezoek daarom spoedig www.tinevanpoppel.be
1 februari 2018 - VERTEL MIJ EENS EEN LIEDJE

nieuw pedagogisch boek van Kris Flameng
Wordt overal bijzonder goed ontvangen


Het muzische pad dat hij bewandelt is deze keer niet zo voor de hand liggend.
In 'Vertel mij eens een liedje' staat TAAL centraal.
Hij bekijkt dit boek eens te meer als een groot bronnenboek. Een expositie van ideeën en activiteiten waaruit begeleiders naar eigen goesting en eigen noodzaak kunnen kiezen.
De doelgroep wordt eens te meer zeer uitgebreid. In verband met onderwijs komen kleuterschool en lagere school volledig aan bod, maar ook de eerste graad van het secundair zal zijn gading vinden. Uiteraard is het buitengewoon onderwijs doorheen het geheel verweven. Voor jeudateliers, jeugdbeweging en naschoolse opvang zal dit boek ongetwijfeld weer een topper worden.
We gaan muzisch werken MET taal, VANUIT taal en AAN taal.
Het boek vertrekt vanuit verhalen, gedichten, kunstwerken en liedjes.
Er werd uiteraard ook weer een audio-cd bij gemaakt. Peperbus kreeg opnieuw de opdracht om te helpen dit project muzikaal vorm te geven.
Aan zangeressen Bieke Deckx en Leen Brusselaers werd gevraagd om de stembanden de smeren, zodat de nieuwe muzische klanken die de auteur bedacht, optimaal tot hun recht konden komen.En of dat gelukt is? Luister zelf maar!
Het streefdoel was dat het het boek na de zomer in alle winkels zou zijn...na een oponthoud is men er uiteindelijk dan toch in geslaagd om het boek vandaag op de boekenbeurs te introduceren.
Uitgeverij Pelckmans, de Vlaamse marktleider in educatieve uitgaven, heeft een prachtig boek afgeleverd. Prima geïllustreerd door niemand minder dan Andrea Kruis (Jip & Janneke) en voorzien van prachtig fotomateriaal.
Ook de cd waaraan Peperbus keihard werkte klinkt formidabel.
'Vertel mij eens een liedje' is zeker een uitgave waar onderwijsmensen in Vlaanderen en Nedeland zeer veel ideeën en inspiratie zullen kunnen putten en waar jongeren bijzonder veel plezier zullen hebben én op een muzische manier heel veel mee zullen leren.
Het boek is vanaf heden in alle boekhandels te verkrijgen. Het kost 29,50€ en telt zo maar even 252 bladzijden creatief leerplezier.
VERTEL MIJ EENS EEN LIEDJE, auteur KRIS FLAMENG, uitgegeven bij Abimo/Pelckmans, ISBN 9789462342569.

naar de top van de pagina
mail ons op: infobus@peperbusvzw.be