WELKOM OP ONZE PROJECTEN-PAGINA !
Op deze pagina belichten wij de projecten die PEPERBUS VZW op dit ogenblik aanbiedt.
Verenigingen, cultuuur-en ontmoetingscentra, bilbliotheken, jeugdbewegingen en scholen of bedrijven maar ook privépersonen kunnen deze projecten aanvragen.
Dit gaat heel eenvoudig door met ons contact op te nemen.
Heb je interesse, aarzel dus niet!

PEPERBUS VZW SINT BAVOPLEIN 8 236O OUD-TURNHOUT
Tel: 014/450909 GSM: 0475/750447 mailto:infobus@peperbusvzw.be
WE LATEN U KENNISMAKEN MET DE PROJECTEN:
Soundtrack, Achter de spiegel, Stemmen in mijn oor, Reinaart de musical, Circus kolder en De pimpernellen.Bij een film neemt men eerst de beelden op en pas daarna komt er muziek bij.
Peperbus draaide dit om.
Kris Flameng componeerde een aantal songs en muziektracks en schreef enkele passende gedichten. Peperbus werkte de muziek volledig uit in de studio en er ontstond een sountrack zonder beeld.
Hiermee ging de Digitale Fotogroep Turnhout (DFT) aan het werk.
Het resultaat werd een mobiele video-installatie die op zowat elke locatie non-stop kan spelen.
De beelden zijn van Gert Daemen, Jos Koyen en Walter Verheijen.
Je hoort de Peperbusmuzikanten en de stemmen van Fred Geysels,
Leen Brusselaers, Nora Neyens, With Flaming Hooves.
Alle teksten en muziek zijn van Kris Flameng

Naast het video- en muziekaspect is SOUNDTRACK ook een tentoonstelling.
Er werden 11 prachtige gedichten en liederteksten fotografisch bewerkt op formaat (60 X 80). Ook een selectie van 20 knappe foto's uit de montage formaat (30 X40) horen bij het geheel. Op aanvraag komen de componist en één van de fotografen graag een avond verzorgen waarop de projectie van Soundtrack wordt toegelicht en waarop je te weten komt hoe alles tot stand kwam. Dit project was reeds te bekijken en te beluisteren in Neerpelt, Oud-Turnhout (2keer), Herselt en Groot-Bijgaarden.

VERENIGINGEN, CULTUUR- OF ONTMOETINGSCENTRA, BIBLIOTHEKEN, JEUGDBEWEGINGNEN, SCHOLEN OF BEDRIJVEN DIE INTERESSE HEBBEN IN DIT PROJECT KUNNEN MET ONS CONTACT OPNEMEN.
PEPERBUS VZW Sint Bavoplein 8 2360 Oud-Turnhout.
Tel: 014/450909 Mobiel:0475/750447 mailto:infobus@peperbusvzw.be
Voor dit project wordt een kleine vergoeding gevraagd.
Drukwerk: affiches en folders werden reeds door Peperbus voorbereid.

Drie beeldende kunstenaars met een totaal verschillende discipline stellen samen tentoon. Een voorbeeld: Tine Van Poppel (textiel), Griet Mertens (keramiek) en Hedwig Van Dyck (olieverf op doek).Ook muziek en poëzie krijgen een plaats in het geheel. Het project Soundtrack kan hier een onderdeel van zijn.
Maar er is nog meer!
Het is eveneens mogelijk om in de marge van de tentoonstelling een klein concert, een poëzieavond of een kleinkunstoptreden te plannen. Er zijn heel wat combinaties mogelijk. Peperbus kan u een aantal voorstellen doen.
De beeldende kunstenaars kunnen ook workshops verzorgen met volwassenen of kinderen.
Een gelijkaardig project begroette in 2010 meer dan duizend bezoekers in het Hofke Van Chantraine te Oud-Turnhout .
Augustus 2011 was het te zien en te horen in de Oude Pastorij te Herselt.

VERENIGINGEN, CULTUUR- OF ONTMOETINGSCENTRA, BIBLIOTHEKEN, JEUGDBEWEGINGEN, SCHOLEN OF BEDRIJVEN DIE INTERESSE HEBBEN IN DIT PROJECT KUNNEN MET ONS CONTACT OPNEMEN.
PEPERBUS VZW Sint Bavoplein 8 2360 Oud-Turnhout.
Tel: 014/450909 Mobiel:0475/750447 mailto:infobus@peperbusvzw.be
De te maken kosten worden door de aanvrager en door Peperbus in overleg verdeeld.
Drukwerk: affiches en folders werden reeds door Peperbus voorbereid.

Peperbus, en uitgeverij Abimo slaan de handen in elkaar om de eerste dichtbundel van KRIS FLAMENG klaar te stomen.
Hieruit zal ons nieuwste project ontstaan.
Samen met de gemeente Oud-Turnhout en het Hofke Van Chantraine plannen we een totaalevenement rond de dichtbundel, onder de voorlopige titel'Stemmen in mijn oor'.
De gedichten zullen doorgespeeld worden aan een groot aantal kunstenaars die verschillende disciplines beoefenen. Dit samen met de vraag om zich te laten inspireren door één of meer verzen en een kunstwerk te maken. Op deze manier zal niet alleen beeldende kunst tentoongesteld worden, maar ook muziek en theater kunnen aan bod komen.
Eens te meer grote plannen en een grootse opdracht voor Peperbus.
U hoort er nog van !

Een project zoals 'STEMMEN IN MIJN OOR' is een uitstekend uitganspunt om te introduceren op scholen of bij jeugdorganisaties. Het Peperbusproject wordt tentoongesteld en gepresenteerd aan leerkrachten, leerlingen en ouders. Nadien wordt een gelijkaardig project op leerlingenmaat uitgewerkt. Peperbus kan de begeleiders ondersteunen door nascholers aan te bieden en workshops in te richten met leerlingen en/of leerkrachten.

VERENIGINGEN, CULTUUR- OF ONTMOETINGSCENTRA, BIBLIOTHEKEN, SCHOLEN OF BEDRIJVEN DIE NU AL INTERESSE HEBBEN IN DIT PROJECT KUNNEN MET ONS CONTACT OPNEMEN.
PEPERBUS VZW Sint Bavoplein 8 2360 Oud-Turnhout.
Tel: 014/450909 Mobiel:0475/750447 mailto:infobus@peperbusvzw.be
De te maken kosten voor de tentoonstelling worden door de aanvrager en door Peperbus in overleg verdeeld.
Voor begeleiding en workshops worden onze gangbare cursusprijzen gehanteerd.
Drukwerk: affiches en folders werden reeds door Peperbus voorbereid.

Reinaart is de eerste musical die Kris Flameng helemaal alleen maakte.
Hij schreef zowel de theatertekst als alle liedjesteksten en muziek.
Hij maakte eveneens de muzikale arrangementen die opgenomen werden in onze vertrouwde Peperbus studio.
Kris heeft het oude verhaal van de sluwe vos op een eigenzinnige manier opnieuw verteld. Zijn nieuwe verhaal getuigt van veel respect voor de oorsprong en voor de geest van de middeleeuwen waarin het verhaal ontstond. Natuurlijk gaf hij het een ook eigentijdse toets, én een nieuwe wending.
Zo werd het verhaal uit de 13de eeuw plots een heel nieuw avontuur, spannend en boeiend voor jong en oud.
Alle dialogen werden in een onregelmatig rijm geschreven.

Koning Nobel verveelt zich en geeft een groot feest voor al zijn onderdanen. Het feest is geen succes want iedereen begint te klagen over de streken van de enige afwezige : Reinaart. Het gaat over diefstal, afpersing en zelfs moord.
Op het ogenblik dat het feest op gang komt, brengt men het dode lichaam binnen van een kip die door Reinaart omgebracht werd. Koning Nobel stuurt de beer op pad om Reinaart naar het hof te brengen. Bruin de beer wordt door Reinaart om de tuin geleid, hij tracht honing te nemen maar wordt door de dorpsbevolking afgerost en voor dood achter gelaten.
Daarna stuurt hij de Tybert kater. Deze wordt eveneens bedrogen. Terwijl hij op muizenjacht is, valt hij in een strop die voor Reinaart was bestemd. Ook de kater krijgt er vreselijk van langs.
De derde bode is een vrijwilliger : Grimbert de das. Reinaart gaat met hem mee en de vos wordt tot de dood veroordeeld. Tijdens zijn laatste biecht vertelt hij over een staatsgreep en een schat. De Koning en de Koningin geloven hem. Ze willen hun deel van de schat en laten Reinaart vrij om die te gaan zoeken. Deze blijkt in Parijs te liggen.
De Koning geeft Reinaart bijna zijn hele fortuin om de schat te vinden. Reinaart vertrekt met zijn gezin naar Parijs. Na maanden heeft de Koning nog niets vernomen. Enkel zijn bankrekening is geplunderd.
Wanneer de berooide Koning zelf naar Parijs wil vertrekken komt er een brief aan van Reinaart.Hierin bekent de vos alle schuld en bedankt de Koning uitvoerig voor zijn centen.

Amateurgezelschappen of scholen die deze musical willen opvoeren kunnen via Peperbus volledige ondersteuning krijgen. De door de componist ingezongen liedjes zijn te verkrijgen. Een bestaat een dvd met een volledige voorstelling. Men kan over alle orkestpartijen beschikken op een cd, samen met bijkomende muziek (ouverture, changementen enz). Het is zelfs mogelijk om via Peperbus voorstellen te krijgen voor een regisseur, een zangcoach en zelfs een choreograaf.

VERENIGINGEN, TONEELGEZELSCHAPPEN, JEUGDBEWEGNGEN en SCHOLEN DIE INTERESSE HEBBEN OM DEZE MUSICAL UIT TE VOEREN KUNNEN CONTACT OPNEMEN MET:
PEPERBUS VZW Sint Bavoplein 8 2360 Oud-Turnhout.
Tel: 014/450909 Mobiel:0475/750447 mailto:infobus@peperbusvzw.be
Of met AUTEURSBUREAU ALMO Jan Van Rijswijcklaan 282 2020 Antwerpen 03/260.68.10 mailto:info@almo.be.
De kosten worden bepaald in overleg met Almo en Peperbus.

Het circus is in de stad.
Door en Dotje, twee toffe tieners, experimenteren met zendapparatuur. Ze vangen een liefdesgesprek op van Floor de clown en het slangenmeisje Shoa.
Op de circusweide ontmoeten de vier elkaar en worden vrienden.
In het circus gebeuren vreemde dingen. Fantomas de goochelaar wil de voorstellingen saboteren. Hij is van plan om van het circus een goktent te maken. De magische kracht van Fantomas zit in zijn toverstok. Shoa bemachtigt deze en Door en Dotje zorgen ervoor dat hun zendapparaat alle bevelen van Fantomas omkeert.Zijn plan misslukt. En Floor...die leert Fantomas terug lachen.
Auteur Jean Vallers en componist Kris Flameng slaagden erin om een bijzonder meeslepend en spannend verhaal te maken. Het is bijzonder geschikt om opgevoerd te worden door jeugdtheaters maar zeker ook door scholen.
De musical bevat een tiental toffe liedjes waarvan zowel de voorgezongen versie als de orkestrale via Peperbus en Almo te bekomen zijn. Het is mogelijk om via Peperbus voorstellen te krijgen voor een regisseur, een zangcoach en zelfs een choreograaf.
Circus Kolder, succes gegarandeerd !

VERENIGINGEN, TONEELGEZELSCHAPPEN, JEUGDBEWEGNGEN en
SCHOLEN DIE INTERESSE HEBBEN OM DEZE MUSICAL UIT TE VOEREN KUNNEN CONTACT OPNEMEN MET:
PEPERBUS VZW Sint Bavoplein 8 2360 Oud-Turnhout
Tel: 014/450909 Mobiel:0475/750447 mailto:infobus@peperbusvzw.be
Of met AUTEURSBUREAU ALMO Jan Van Rijswijcklaan 282 2020 Antwerpen 03/260.68.10 mailto:info@almo.be
De kosten worden bepaald in overleg met Almo en Peperbus.

Op de planeet Pompernel wonen de Pimpernellen, kleine grappige wezentjes.
Ze hebben allemaal verschillende kleuren: blauw, rood, geel, groen,...
Maar ééns om de zeven jaren veranderen Pimpernellen van kleur. Da's geen probleem behalve,...wanneer de Pimpernellen op een morgend opstaan is de brave groene Pimpernel Koen helemaal paars geworden, en paars is de kleur van de pesters. Paarse Koen hangt fietsen in de bomen, veroorzaakt ontploffingen, verwoest tuinen, pest oudjes en kinderen. Iedereen zoekt een oplossing om hem terug van kleur te veranderen. De geleerde gele Pimpernel Neel zoekt dag en nacht in zijn laboratorium. Maar het is kleine Kato die uiteindelijk met de oplossing komt.
Auteur Guy Didelez en componist Kris Flameng maakten deze musical zeer geschikt om opgevoerd te worden door jeugdtheaters maar zeker ook door scholen.
De musical bevat een tiental toffe liedjes waarvan zowel de voorgezongen versies als de orkestrale via Peperbus en Almo te bekomen zijn.
VERENIGINGEN, TONEELGEZELSCHAPPEN, JEUGDBEWEGNGEN en SCHOLEN DIE INTERESSE HEBBEN OM DEZE MUSICAL UIT TE VOEREN KUNNEN CONTACT OPNEMEN MET:
PEPERBUS VZW Sint Bavoplein 8 2360 Oud-Turnhout.
Tel: 014/450909 Mobiel:0475/750447 mailto:infobus@peperbusvzw.be
Of met AUTEURSBUREAU ALMO Jan Van Rijswijcklaan 282 2020 Antwerpen 03/260.68.10 mailto:info@almo.be
De kosten worden bepaald in overleg met Almo en Peperbus.

naar de top van de pagina
mail ons op: infobus@peperbusvzw.be